Obec Služátky

Nové fotografie

Zasedání zastupitelstva 13. 7. - zápis a výpis ze zápisu

Úvodní strana » Úřední deska » Zasedání zastupitelstva 13. 7. - zápis a výpis ze zápisu

V článku najdete výpis ze zápisu zastupitelstva konaneného 13. 7. 2011, v příloze pak naleznete úplný text zápisu.

Výpis ze zápisu č. 8 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 13. 7. 2011 ve Služátkách 8.

1. Obecní vodovod: Starosta informace čl. ZO o potřebě instalace nového filtru na úpravně vody. Potom přednesl nabídky a návrh řešení firem PUMPA a KOWA s tím, že na doporučení zpracovatele majetkové evidence by bylo vhodné oslovit i firmu Vodaservis s.r.o., Jamská 2362/53, Žďár nad Sázavou 591 01. Členové ZO navrhli, aby další jednání vedl starosta spolu s p. Chladem. Usnesení: Zastupitelstvo pověřuje starostu a p. Chlada jednat i s dodavatelem stávajícího zařízení fy KOWA a výběrem nejvýhodnějších nabídky dle technologického a technického řešení i ceny.

2. Opláštění terasy před budovou obecního úřadu: Starosta seznámil členy ZO se třemi možnými variantami opláštění terasy – zasklení:

  • u prvních dvou variant: dvoje dveře, spodní část zateplená a z obou stran palubky, okna jednoduchá
  • 1. Varianta: spodní část fixní, okna zasouvací: cca 120.00,–
  • 2. Varianta: spodní část rozebíratelná, okna otvíravá a fixní (obojí rozebíratelné): cca 140.000,–
  • 3. Varianta: současný stav: 0,–

P. Havel (předseda klubu) navrhuje variantu č. 2, tj. spodní část rozebíratelná, okna otvíravá a fixní (obojí rozebíratelné) nabídková cena cca 140.000,– Kč. Zateplení stropu je pro venkovní terasu zbytečná investice. Starosta doplňuje, že máme požádáno o dotaci z POV kraje Vysočina z předpokládané částky na realizaci včetně zateplení 270 tis. Kč. Dle současné finanční situace obce se však přiklání k levnější variantě, která by představovala nižší náklady, ale i nižší čerpání dotace. Museli bychom se informovat, zda lze v průběhu roku měnit požadavek na již schválenou dotaci. Usnesení: Zastupitelstvo ukládá starostovi informovat se o možnosti změny (snížení) přiznané dotace, za jakých podmínek a jaká by byla výše dotace z celkových nákladů cca 140 tis. Kč. Konečný výběr varianty zasklení terasy a finanční krytí bude předmětem dalšího jednání.

3. Svoz velkoobjemového a nebezpečného odpadu Starosta přednesl návrh na objednání velkoobjemového kontejneru pro jednorázový svoz objemného komunálního odpadu, včetně svozu nebezpečných složek od TBS Světlá nad Sázavou, která předložila výhodnější nabídku než svozová firma AVE Čáslav. Vzhledem k tomu, že cenová nabídka je přijatelná a předpokládá se větší množství tohoto odpadu od občanů, mohli bychom objednat dva kontejnery – jeden k umístění ve Služátkách u Rutu a jeden v Josefodole naproti u Kafků. Zastupitelstvo schvaluje objednání ke konci srpna 2 ks kontejneru na velkoobjemový odpad od TBS Světlá nad Sázavou a jejich umístění ve Služátkách u Rutu a v Josefodole naproti u Kafků.

4. Rozpočtové opatření Zastupitelstvo projednalo návrh rozpočtového opatření č. 4, které představuje přijetí dotace ve výši 58 200,– Kč od Úřadu práce v Havlíčkově Brodě, která bude použita na mzdové výdaje spojené s výkonem veřejně prospěšných prací dvou pracovnic v období červenec až září 2011. Zastupi­telstvo schvaluje rozpočtové opatření č. 4.

5. Obecní veselice Starosta přednesl návrh na uspořádání tradiční obecní veselice. Obec by zaplatila občerstvení a harmonikáře. Zastupitelstvo schvaluje uspořádání tradiční obecní veselice 3. 9. 2011 s participací obce při zajištění občerstvení a zábavy.

6. Letecký snímek Služátek Starosta informoval o nabídce na dodání leteckého snímku obce – ve formátu A3 za cenu 200 Kč za kus. Zastupitelstvo schvaluje objednání 20 ks leteckého snímku ve formátu A3 za nabídnutou cenu.

7. Informace, různé: a) Pohádkový les poděkování – starosta informoval o této úspěšné akci a vyslovil poděkování organizátorům.

  1. Provozní záležitosti – v návaznosti na přiznanou dotaci od ÚP Havlíčkův Brod byly prodlouženy pracovní smlouvy veřejně prospěšných prací dvou pracovnic o další tři měsíce, tj. do 30. 9. 2011
  • bylo opraveno veřejné osvětlení,
  • máme nové webové stránky, se kterými by se měli všichni seznámit, popř. přijít s nápady na jejich doplnění,
  • obdrželi jsme nabídku zvýhodněného vstupného do pražských divadel (U Hasičů, ABC, Na Jezerce, Rokoko), pokud by byl zájem od občanů mohli bychom zorganizovat návštěvu nějakého představení.

Zapsala: Pechová, ve Služátkách dne 21. 7. 2011, Hynek Bouchal, starosta

Vyvěšeno dne: 28.07.2011
Sejmuto dne: 31.12.2012

Přílohy

Obec Služátky © 2007-2024