Obec Služátky

Nové fotografie

Zasedání zastupitelstva 27. 9. - zápis a výpis ze zápisu

Úvodní strana » Úřední deska » Zasedání zastupitelstva 27. 9. - zápis a výpis ze zápisu

V článku najdete výpis ze zápisu zastupitelstva konaneného 27. 9. 2011, v příloze pak naleznete úplný text zápisu.

Výpis ze zápisu č. 9 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 27. 9. 2011 ve Služátkách 8.

  1. Smlouva o zřízen í věcného břemene – parcela č. 596. Zastupitelstvo bylo seznámeno s návrhem smlouvy fy Citelium na zřízení věcného břemene k parcele č. 596, k. ú. Služátky. Jedná se o 6 m délky zemního kabelového vedení AYKY 4×70 mm2 na parcelu p. Novákové (v Josefodole Na dolech). Usnesení: Zastupitelstvo schvaluje věcné břemeno k parcele č. 596 dle návrhu smlouvy ve prospěch fy Citelium v ceně 1000,– Kč.
  2. Smlouva o výpůjčce (Služátecká bašta). Jedná se o výpůjčku nebytových prostor v budově OÚ Služátky čp. 8 a p. č. 18 ostatní plocha k obecně prospěšným účelům ve veřejném zájmu pro kulturní účely a k uspokojování potřeb občanů obce. Záměr byl zveřejněn na úřední desce obecního úřadu. Zájem o pronájem projevilo občanské sdružení „Klub labužnických pohodářů“, předseda ve Služátkách p. Havel. Usnesení: Zastupitelstvo schvaluje výpůjčku nebytových prostor v budově OÚ Služátky čp. 8 a p. č. 13 k obecně prospěšným účelům ve veřejném zájmu pro kulturní účely a uspokojování potřeb občanů obce pro občanské sdružení „Klub labužnických pohodářů“, se sídlem Koňkovice 2, IČ : 27033732 od 1. 10. 2011.
  3. Dotace POV pro rok 2011: Starosta informoval členy zastupitelstva, že zasklení terasy se nebude letos dělat, i když nám na tuto akci byla přiznána dotace z programu obnovy venkova (POV) KÚ Vysočina. Dále se informoval, že nečerpání dotace nebude mít vliv na podání žádosti o dotaci z tohoto programu v příštích letech. Usnesení: Zastupitelstva schvaluje nerealizovat zasklení terasy u budovy OÚ, Služátky čp. 8 a nečerpat v roce 2011 přiznanou dotaci z programu POV.
  4. Zlepšení informovanosti občanů: Starosta přednesl návrh na opětovné vydávání „Občasníku“ pro lepší informovanost občanů, kde by jednotlivé domácnosti měli napsáno co se v obci připravuje. Zároveň by vyzval občany, aby na e-mailovou adresu starosty psali své náměty a příspěvky, které by byly v Občasníku uvedeny. Pro zlepšení informovanosti občanů jsou postupně doplňovány i údaje na nové webové stránce obce. Usnesení: Zastupitelstvo schvaluje pro lepší informovanost občanů vydávání informačního Občasníku.
  5. Prořezání stromů na návsi (kolem kapličky): Zastupitelstvo projednalo potřebu odborného ošetření stromů u kapličky. Za tímto účelem oslovit firmy zabývající se touto činností a zjistit, kdy je nejvhodnější doba pro provedení prořezávky a za kolik. Usnesení: Zastupitelstvo schvaluje odborné ošetření stromů u kapličky renomovanou firmou a zjištění dalších podrobnosti s tímto spojených.
  6. Smlouva na zimní údržbu: Protože se blíží zimní období, zastupitelstvo se zabývalo zimní údržbou místních komunikací. S panem Kruntorádem ze Zboží, který tuto činnost prováděl v minulé zimní sezoně, byla spokojenost. Usnesení: Zastupitelstvo souhlasí s uzavřením smlouvy na provádění zimní údržby místních komunikací s p. Kruntorádem za stejných podmínek, které byly smluveny pro loňskou zimní údržbu.
  7. Obecní dřevo: Starosta informoval zastupitelstvo o incidentu kolem větve odpadlé od stromu z obecního lesa. Aby se propříště podobným incidentům předcházelo, byli všichni zastupitelé a prostřednictvím tohoto zápisu i všichni občané, informováni o tom, že všechny žádosti o jakékoliv dřevo z obecních lesů se musí nejdříve dostat k rukám starosty, který o nich rozhodne dle již schválených pravidel.
  8. Užívání obecních pozemků: P. Franta upozornil na skutečnosti užívání obecních pozemků občany obce, kteří neplatí nájemné. Vzhledem k tomu, že se nemusí jednat o ojedinělý případ, bylo by dobré udělat revizi nájemních smluv a revizi užívání obecních pozemků s cílem dát do pořádku nájemní smlouvy. Využití obecních pozemků by provedl společně kontrolní a finanční výbor. Usnesení: Zastupitelstvo pověřuje kontrolní a finanční výbor postupným provedením revize nájemních smluv a využití obecních pozemků.
  9. Stanovení priorit na příští roky (hasičárna, náves, rybník, osvětlení, obecní komunikace, křížek). Zastupitelstvo projednalo náměty na určení priorit pro příští léta (podrobnosti viz samotný zápis).

zapsala: Fritschová Ve Služátkách dne 27. 9. 2011,
Hynek Bouchal, starosta

Vytvořeno dne: 13.10.2011

Přílohy

Obec Služátky © 2007-2024