Obec Služátky

Nové fotografie

Zasedání zastupitelstva obce 4. 10. 2012

Úvodní strana » Úřední deska » Zasedání zastupitelstva obce 4. 10. 2012

Zde zveřejňujeme stručný výpis, úplný zápis najdete v příloze.

Výpis ze zápisu č. 17 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 4.10. 2012 ve Služátkách čp. 8 – místnost obecního úřadu.

  1. Smlouva o výpůjčce nebytových prostor na obecním úřadě (Služátecká bašta)

    ZO projednávalo smlouvu o výpůjčce Služátecké bašty Klubu labužnických pohodářů a připomínek zastupitelů, občanů a členů klubu na zasedání dne 28. 6. a 8. 7. 2012. Na základě těchto jednání měla proběhnout členská schůze Klubu, což se však dosud nestalo.

    1. ZO rozhodlo o vypovězení výpůjčky Klubu labužnických pohodářů dle čl. III, odst. 2 Smlouvy o výpůjčce nebytových prostor, ze dne 29. 9. 2011.
    2. ZO ukládá starostovi výpověď Klubu labužnických pohodářů doručit do konce října 2012, aby výpověď s tříměsíční výpovědní lhůtou začala běžet od 1. 11. 2012.
    3. Dále členové ZO na příští jednání ZO v téže věci si promyslí návrhy a připomínky k novému transparentnímu výběru provozovatele Služátecké bašty (podmínky pro zveřejnění záměru), aby byla zachována kontinuita provozování od února 2013.
  2. Rozpočtové opatření č. 2: Starosta informoval členy ZO, že jsme od KÚ kraje Vysočina obdrželi dotaci na krajské volby ve výši 20 tis. Kč (viz příloha). Zastupitelstvo schvaluje rozpočtové opatření č. 2 dle přílohy.
  3. Různé:
    • starosta informoval, že dotaci od kraje Vysočina (POV) jsme čerpali na prořezání lip u kapličky, stavební úpravy kapličky a k tomu ještě na 5 ks nových laviček, které budou umístěné kolem kapličky
    • starosta informoval, že jsou dokončeny stavební práce na rekonstrukci hasičské zbrojnice z dotace od SZIF (evropské fondy) za 355 tis. Kč a bude podána žádost o kolaudaci, dále je třeba ještě do tohoto objektu umístit regály – členové ZO obdrží e-mailem několik typů regálů a vyberou typ, který by nejlépe vyhovoval
    • p. Fritschová informuje, že došlo ke změně zákona u místního poplatku za komunální odpad, a to rozšíření okruhu poplatníků (nově tento poplatek platí cizinci a platí se i z neosazených bytů a domů) a zvýšila se maximální hranice poplatku, je nutno vydat novou OZV o místním poplatku za komunální odpad, náklady na komunální odpad jsou dvakrát vyšší než vybereme od občanů, a proto se dává na zvážení zvýšení tohoto poplatku – členové ZO zváží možnost mírného zvýšení poplatku podle nákladů na obyvatele dle smlouvy s firmou Ave na netříděný odpad v popelnicích
Vytvořeno dne: 25.10.2012

Přílohy

Obec Služátky © 2007-2024