Obec Služátky

Nové fotografie

Zasedání zastupitelstva obce dne 22. 6. 2015

Úvodní strana » Úřední deska » Zasedání zastupitelstva obce dne 22. 6. 2015

Zde stručný výpis, úplný zápis v příloze: Výpis ze zápisu č. 5 ze zasedání Zastupitelstva obce Služátky ze dne 26. 3. 2015 ve Služátkách čp. 8

1. Schválení závěrečného účtu spolu se zprávou o výsledku hospodaření za rok 2014, schválení účetní závěrky za rok 2014

  1. Zastupitelstvo schvaluje závěrečný účet obce Služátky spolu se zprávou o výsledku hospodaření za rok 2014:
  • příjmy 1 867 932,38 Kč,
  • výdaje 1 731 425,30 Kč,
  • rozdíl příjmů a výdajů 136 507,08 Kč
  • výsledek hospodaření zisk 363 392,55 Kč.
  1. Zastupitelstvo schvaluje účetní závěrku za rok 2014.
  2. Zastupitelstvo nemění a potvrzuje cenu za lm3 pitné vody ve výši 12,– Kč.

2. Odpady – návrh OZV 1/2015 o stanovení systému, třídění, sběru a svozu komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem, výběr oprávněné osoby na likvidaci komunálních odpadů: Starosta přednesl návrh nové obecně závazné vyhlášky o nakládání s komunálním a stavebním odpadem – systém třídění, sběru, svozu a likvidace komunálních odpadů vzniklých z činnosti fyzických osob zdržujících se na území obce. Novou OZV je třeba vydat, protože došlo ke změně zákona o odpadech a obec jako původce komunálních odpadů vyprodukovaných občany obce má za povinnost třídit tyto odpady vedle již zavedeného systému třídění (papír, plasty, sklo) též na složku kovy a biologicky rozložitelný odpad rostlinného původu. Tímto není dotčena obecná praxe, že odpad ze zahrad je kompostován přímo občany obce k dalšímu využití kompostu. Místostarostka upozornila, že u stavebního odpadu je původcem tohoto odpadu každá fyzická osoba, obec za tento odpad nenese zodpovědnost, a proto i likvidaci takového odpadu si každý zajišťuje sám na své náklady. Dále bylo diskutováno, že nám ke konci roku končí smlouva se svozovou firmou AVE, a proto budeme hledat novou oprávněnou osobu k likvidaci komunálního odpadu, náklady za tuto službu ve výši 550 Kč za každého občana a vlastníka RD nejsou motivační ke třídění odpadu, obci dále vznikají další náklady za kontejnery na tříděný odpad a přistavení kontejnerů na nebezpečný a objemný odpad – viz doplatek cca 50% nákladů z rozpočtu obce oproti vybraným platbám od poplatníků. Měli bychom vypsat poptávku na komplexní sběr, svoz a odstraňování komunálních odpadů podle vyprodukovaného množství, abychom dosáhli snížení nebo nezvyšování nákladů a zároveň motivovali občany ke třídění odpadů. K tomuto bude potřebovat znát kolik kusů popelnic bude sváženo od jednotlivých domů a požadovanou frekvenci jednotlivých svozů. Návrh usnesení:

  1. Zastupitelstvo schvaluje obecně závaznou vyhlášku č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Služátky.
  2. Zastupitelstvo v rámci přípravy podkladů za účelem vypsání poptávky na odstraňování komunálních odpadů oprávněnou osobou žádá občany o sdělení počtu využívaných popelnic na směsný odpad a požadavku na frekvenci svozu.

3. Zhodnocení akce Pohádkový les, návrh na konání akce Obecní veselice. Starosta přednesl informaci o úspěšné akci pro děti Pohádkový les, která proběhla ke vší spokojenosti. Starosta navrhl uspořádat, tak jako je již pomalu tradicí, akci pro dospělé občany Obecní veselici. Návrh usnesení: Zastupitelstvo schvaluje konání obecní veselice dne 28. 8. 2015.

4. Různé – informace:

  • oprava komunikace „staré cesty“v Josefodole firmou Chládek Tintěra cesta v požadovaném rozsahu je hotová, oproti nabídkové ceně bude cena fakturovaná o 5% nižší.
  • další připravovanou akci je zasklení terasy OÚ – p. Mejstřík probere způsob a styl zasklení, která dále zkonzultujeme s dodavatelem, místostarostka ujpozorňuje, že na tuto akci bude třeba zažádat o stavební povolení…

zapsala: Fritschová Ve Služátkách dne 26. 6. 2015

Vytvořeno dne: 01.07.2015

Přílohy

Obec Služátky © 2007-2024