Obec Služátky

Nové fotografie

Zasedání zastupitelstva obce Služátky 1. 6. 2011 – zápis a výpis ze zápisu

Úvodní strana » Úřední deska » Zasedání zastupitelstva obce Služátky 1. 6. 2011 – zápis a výpis ze zápisu

Výpis je zde, úplný zápis najdete v příloze:

  1. Královská stezka o. p. s. – schválení darovací smlouvy a smlouvy o úschově fin. prostředků k žádosti o dotaci z programu Obnovy venkova na rekonstrukci hasičské zbrojnice. Zastupitel-stvo schvaluje: a) Darovací smlouvu o. p. s. Královská stezka ve výši 3996,– Kč v souvislosti se získáním dotace na nástavbu a stavební úpravy hasičské zbrojnice. b) Smlouvu o úschově finančních prostředků s o. p. s. Královská stezka ve výši 35962 Kč v souvislosti se získáním dotace na nástavbu a stavební úpravy hasičské zbrojnice. Finanční prostředky budou dle smlouvy uvolněny do jednoho měsíce od proplacení finančních prostředků SZIF.
  2. Obecní vodovod – vodárna- starosta spolu se správcem obecního vodovodu informovali za-stupitelstvo ohledně řešení současného technického stavu vodárny (překračování kapacity čističky, problémy

s propíráním, výměna náplně, doplnění filtrace atd.). Dle názoru odborníka je nutno doplnit další filtr, a to s možnostmi:

  1. instalace filtru, který má kapacitu o 20% zvýšeného objemu než dosavadní zařízení, za cenu cca 75 tis. Kč,
  2. nebo instalace filtru, který má kapacitu o 50% vyššího objemu než dosavadní filtr,

    za cenu 95 tis. Kč.

Úprava surové vody (odželezování a odmanganování) by probíhala průtočným způsobem para-lelně se stávajícím automatickým zařízení a zátěž by byla rozdělena mezi dvě zařízení. Dále je třeba provést asanaci druhého vodojemu, aby byla zajištěna zásoba pro případy zvýše-ného odběru. V diskusi k této záležitost zastupitelé preferovali spíše filtr se zvýšenou kapacitou o 50%, který je však dražší. Starosta získá další informace od jiného odborníka a bude o tomto informovat zastupitele před konečným rozhodnutím. 3. Informace, různé, diskuse:

  1. Pohádkový les.

Diskuse k organizačním záležitostem a upřesnění programu akce „Pohádkový les“ konané dne 11. 6. 2011. Sponzorské dary od firem a města Světlá n. S. Rozdělení úkolů k zajištění akce (nákup a příprava občerstvení, ceny dětem v soutěži, vytyčení trasy, služba u vstupu a další). b)Vysokorychlostní trať. Starosta informoval, že se upustilo na dobu 25-ti let od této investice, tím se zruší stavební uzávěra, dojde ke změně územního plánu kraje a poté bychom přistoupili i ke změně územní-ho plánu obce.

  1. Zasklení terasy u OÚ – projekt se zpracovává, do konce června bude požádáno o stavební povolení, dále bude daná výzva nejméně třem truhlářským firmám k podání návrhu technic-kého řešení a ceny.
Vyvěšeno dne: 07.06.2011

Přílohy

Obec Služátky © 2007-2024