Obec Služátky

Nové fotografie

Zasedání zastupitelstva obce 6. 2. 2014

Úvodní strana » Úřední deska » Zasedání zastupitelstva obce 6. 2. 2014

Zde stručný výpis, zápis, jako obvykle, v příloze.

Výpis ze zápisu č. 26 ze zasedání Zastupitelstva obce Služátky konaného dne 6. 2. 2014 ve Služátkách čp. 8

1. Projednání žádosti Lesy ČR – prodej lesních pozemků. Starosta přečetl žádost Lesů ČR na odkup pozemků p. č. 564/5 – 789 m 2, p. č. 565/2 – 216 m 2, p. č. 543 – 4500 m 2. Lesy mají zájem o odkup za cenu dle znaleckého posudku z důvodů možnosti čerpání dotací na vybudování lesních cest a uvedení na skutečný stav lesních cest již vybudovaných. Vzhledem k tomu, že se jedná a složitou záležitost není možno rozhodnout ad hoc, a proto bude vyvoláno společné jednání s ing. Kovářem z Lesů ČR k objasnění celé záležitosti. Zastupitelstvo pověřuje starostu vyvolat společné jednání se zástupci Lesů ČR s tím, že je v prvé řadě nutno preferovat případnou směnu pozemků za jiné vhodné lesní pozemky.

2. Přehodnocení územního plánu obce. Starosta informoval, že jsme z MÚ Světlá nad Sázavou, odbor stavebního a územního plánování obdrželi návrh zprávy o uplatňování ÚP Služátky. V ÚP obce se stále počítá se stavební uzávěrou ve vyznačeném ochranném pásmu rychlodráhy, které zabírá převážnou část středu obce. Návrh zprávy je doplněn a upraven dle usnesení ZO dne 28. 12. 2013, tj. převedení plochy označené v územním plánu jako P1 (p. č. 7 k. ú. Služátky, výměra 2732 m 2 stavební parcela č. 18, včetně stavby č. p. 7), změnu stávající zemědělské plochy (bývalá drůbežárna) na přestavbu na bydlení, návrhovou plochu pro rekreaci (p. Skála), návrhovou plochu pro bydlení (p. Horký). Zastupitelstvo schvaluje dle § 6 odst. 5 písm. c) stavebního zákona návrh předložené zprávy ÚP, která se tímto stane „zadáním“ pro změnu č. 1 Územního plánu Služátky.

3. Nájemní smlouva na pronájem Služátecké bašty. Zastupitelstvo na základě zveřejněného záměru pronájmu Služátecké bašty projednalo žádost Sboru dobrovolných hasičů Služátky. Dále projednalo návrh znění nájemní smlouvy. Po diskusi a s přihlédnutím k výdajům souvisejících s činností Služátecké bašty stanovili členové ZO výši měsíčního nájemného na 3500 Kč a to i s ohledem na skutečnost, že polovina této částky zohledňuje výdaje na provoz tohoto zařízení v roce 2013. ZO rozhodlo pronajmout na dobu určitou od 10. 2. 2014 do 31. 14. 2014 veškeré nebytové prostory nacházející se v I. nadzemním podlaží objektu obecního úřadu Služátky čp. 8, jakož i v podzemním podlaží uvedené stavby, a pozemek označený jako ostatní plocha číslo parcelní 13 v katastrálním území Služátky Sboru dobrovolných hasičů Služátky, se sídlem 582 91 Služátky 8, identifikační číslo 01429060, za účelem aktivního zapojení občanů do volnočasového společenského dění v obci, za účelem tvorby možností aktivního odpočinku občanů formou pravidelného pořádání nejrůznějších veřejně zábavných akcí společensko kulturního, sportovního či vzdělávacího charakteru na území obce za měsíční nájemné 3500 Kč .

4. Investiční akce v r. 2014, dotace. Starosta informoval členy ZO, že byla podána žádost KÚ kraje Vysočina na dotaci, která bude použita na částečné pokrytí nákladů na úpravu místních komunikací (v Josefodole u Kubešů, rozšíření staré cesty u p. Nováka a zpevnění staré cesty k Vašákům). Dále probíhají projektové práce na realizaci veřejného osvětlení v Josefodole (u Kuběšů a od Kabrhelů k Fritschům), s tím že se jedná o umístění kiosku rozvodu RVE – optimálně na cestě před p. Fritschem nebo na jeho zahradě, což by si však vyžádalo kompenzaci nákladů na opravu tarasu a plotu včetně umístění tohoto zařízení. Dále ZO projednalo žádost p. Janáčka na vybudování veřejného osvětlení ve Služátkách od Bouchalů směrem k Janáčkům. ZO schvaluje podání žádosti o dotaci na KÚ kraje Vysočina pro částečné pokrytí nákladů na úpravu místních komunikací v Josefodole a postup prací na realizaci veřejného osvětlení v Josefodole. Dále ZO informovalo přítomného p. Janáčka, že jeho žádost o zbudování veřejného osvětlení ve Služátkách bude realizována až v další etapě.

5. Projednání zprávy finančního a kontrolního výboru. ZO projednalo zprávy finančního a kontrolního výboru o provedených kontrolách v měsíci lednu 2014. Ze zpráv nevyplývají žádné nedostatky, a proto ZO neukládá další opatření k nápravě.

6. Různé – informace Starosta informoval ZO:

  • vysokorychlostní trať – dle sdělení je varianta přes Služátky v současnosti tzv. „u ledu“, nicméně nadále se s touto variantou počítá v územních plánech
  • odkup hráze rybníka – dle nového občanského zákoníku mají přednostní právo odkupu vlastníci pozemků, které se nacházejí pod hrází,
  • kvalita pitné vody je dobrá, ve spolupráci se správcem vodovodu ve Služátkách bude provedena revize hydrantů, které jsou vyznačeny na mapě v rámci prevence požární ochrany v obci,
  • – jubilea v r. 2014 – starosta spolu s členem ZO postupně navštíví občany Služátek při dovršení 70 let věku a výše, kterým popřeje a předá balíček,
  • obec Příseka byla požádána v rámci dokončení delimitace o bezplatný převod lesního pozemku p. č. 375/1 – smlouva se připravuje.

zapsala: Fritschová Ve Služátkách dne 11. 2. 2014

Vytvořeno dne: 22.02.2014

Přílohy

Obec Služátky © 2007-2024